Presse - (English)

Lyden af godt selskab en varm sommernat.
- GAFFA ★★★★

Krystalklar countrypop … elegant mixet med irsk og skotsk inspiration.
- BORNHOLMS TIDENDE

Det hele virker bare til at passe sammen og nærmest gå op i en højere enhed, og netop derfor fortjener Song for Iris 5 stjerner – måske fortjener de endda 6 stjerner, hvis det kunne lade sig gøre, simpelthen fordi det hele virker så rigtigt hele tiden.
- Bands of Tomorrow ★★★★★

Hvad er Songs for Iris?

Songs for Iris er venskab. Akustisk musik. Drillerier. Romantik. Knuste hjerter. Et kor af englestemmer. Leg og latter. Folk og country. Songs for Iris er nogen, du har lyst til at slå dig ned og drikke en øl med. Du kommer til at grine. Du kommer til at knibe en tåre. Du kommer til at drømme dig væk i klangene og historierne.

Songs for Iris er fem venner, der alle kan spille musik så herrenes (og damernes) trusser flyver af. De synger om livet og kærligheden, om at miste og om at danse. Og så er de fulde af ballade.

Baggrund

Historien om Songs for Iris starter - som alle gode historier gør - på den Amerikanske prærie i kantinen på musikvidenskab på Københavs Universitet i 2008. Tre sangere mødte hinanden, drak en øl, og blev hurtigt enige om at der var en fatal mangel på countrymusik i verden. Og mens de drak lidt flere øl, besluttede de sig for at gøre noget ved problemet.

Først spillede de en masse koncerter i det danske kongerige. De udgav albummene Tales & Lies (2011), Let's Begin (2015), og Mending (2016). De turnerede i Irland og Skotland, og undervejs fik de fans fra USA i vest til Sydkorea i øst. De blev spillet i radioen. De lavede smukke, skøre og fjollede musikvideoer. Og meget, meget mere.

Hvem er Iris?

Iris var Heidis bedstemor. Hver gang Heidi besøgte Iris, medbragte hun et kassettebånd med nye sange, hun havde indspillet. Og Iris lyttede, og bad om mere. Da Iris gik bort, fik hun flere af båndene med sig i graven.

Live setup

Heidi Mattsson – Vokal og Akustisk guitar
Mads Nyland – Vokal og Akustisk 12-strenget guitar
Jakob Ambeck Vase – Vokal og Cajon
Torben W. Pedersen – Bas
Gertrud Joyce Borchsenius – Violin

Kontakt

contact@songsforiris.dk / 28573466 / songsforiris.dk